Reglement voor gebruikers van DOMAINE LES DEMEURES DU LUC

Welkom op Domaine Les Demeures du Luc!

Om een plezierig verblijf op het Domaine voor u en anderen te realiseren, wijzen wij u graag op het Domaine reglement:

1. Bezorg anderen geen overlast

Het Domaine grenst aan een stiltegebied. De bewoners van Les Demeures du Luc respecteren dat en verwachten van u dat u andere bewoners (eigenaren, huurders en bezoekers) geen overlast bezorgt.

Het principe is dat uw buren nooit last mogen ondervinden van uzelf, uw huisgenoten en uw bezoekers door onder meer muziek of luide conversaties (muziek buitenshuis is sowieso verboden).

Houdt u er rekening mee dat indien u toch overlast bezorgt aan uw omwonenden, de beheerder of een van uw buren u kan aanspreken op het overtreden van deze regel. Van u wordt dan verwacht direct de activiteit die de overlast veroorzaakt te staken.

De periode van nachtrust is tussen 22.00 uur en 08.00 uur.

Indien u een villa huurt voor 6 of 8 personen mag u deze villa uitsluitend gebruiken door maximaal 6 respectievelijk 8 personen, waaronder het aantal minderjarigen. Het is niet toegestaan in of op het terrein van de villa zelf extra bedden te plaatsen zodat meer mensen van de villa gebruik kunnen maken. Het overnachten van bezoek in de door u gehuurde villa is niet toegestaan tenzij u daarvoor uitdrukkelijk toestemming heeft gekregen van de eigenaar of de beheerder van het Domaine.

2. Maak geen open vuur

Op grond van verordening van de brandweer is het streng verboden op het park, maar ook daarbuiten, open vuur te ontsteken.

Het gebruik van een barbecue, anders dan een gas- of elektrische, is niet toegestaan. Een gas- of elektrische barbecue mag uitsluitend gebruikt worden op het eigen terras.

3. Rij langzaam met uw auto en parkeer hem niet op de weg

In verband met de veiligheid, vooral die van spelende kinderen, geldt op het Domaine een maximum snelheid van 15 km per uur.

Voor een ongehinderde doorgang voor anderen parkeert u uw auto op de eigen parkeerplaats of op een van de algemene parkeervakken maar nooit op de weg. U kunt uw auto eventueel in de bij de villa aanwezige garage plaatsen, tenzij de beheerder u dat heeft verboden.

4. Sluit altijd het toegangshek af

Wilt u na het binnenkomen of verlaten van het Domaine er op letten dat het hek achter u altijd is (af) gesloten?

 5. Laat uw hond uit buiten het Domaine

Een hond (of kat) is toegestaan mits de eigenaar van de door u gehuurde villa dit toestaat (niet toegestaan in onze villa!) en u er zorg voor draagt dat deze geen overlast bezorgt aan andere bewoners van het Domaine. Op het gemeenschappelijke terrein van het Domaine moet een hond aangelijnd zijn en mag niet in een van de tuinen of gemeenschappelijk groen uitgelaten worden. Laat uw hond uit buiten het Domaine in het achterliggende bos. Bij en in het gemeenschappelijke zwembad en op de tennisbanen zijn geen huisdieren toegestaan.

6. Gooi huishoudelijk afval weg in de containers buiten het park

Wilt u huishoudelijk afval deponeren in de vuilcontainers, die daarvoor buiten het park naast de school en aan de toegangsweg naar het Domaine zijn geplaatst? Sorteer het afval zoveel mogelijk zoals aangegeven op de instructiekaart die in elke woning beschikbaar is. Er mag rond de villa geen vuil zichtbaar aanwezig zijn.

7. Huur een linnenpakket

U bent verplicht bedlinnen (hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop) te huren. Bedlinnenpakketten zijn beschikbaar bij de receptie. U mag het gehuurde linnen en de handdoekensets niet zelf in de villa wassen. Indien nodig kan tegen betaling bij de receptie een verschoning worden opgehaald.

Eigen wasgoed mag in eigen tuin of op eigen terras te drogen worden gehangen maar zodanig dat het wasgoed uit het zicht is van andere bewoners.

8. Ga voorzichtig om met het (tuin)meubilair

U mag het meubilair van het interieur niet buitenshuis gebruiken.

Wilt u er rekening mee houden dat er plotseling weersverandering kan optreden (met hevige windstoten). Vergeet daarom niet bij elke afwezigheid, ook die van korte duur, het tuinmeubilair en kussens van ligbedden op het overdekt terras te plaatsen en te zorgen dat parasols zijn ingeklapt.

Pas op bij gebruik van de elektrische radiatoren in woon- en slaapkamers; u mag er niets overheen hangen!

9. Volg de voorschriften op van het privé-zwembad

Bij aankomst krijgt u van de beheerder uitleg over de veiligheid rond uw zwembad.

Regels zijn:

u bent verantwoordelijk voor het gebruik van het zwembad door uzelf, uw huisgenoten en uw bezoekers.

Wanneer u het zwembad niet gebruikt of wanner dit zonder uw toezicht is moet u zorgen dat de veiligheidsvoorschriften zijn opgevolgd d.w.z. roldek sluiten, of hekken plaatsen of alarm in werking te stellen. Verzuimt u dit, dan bent ú wettelijk aansprakelijk wanneer een kind in het zwembad verongelukt!

U kunt de hele dag gebruik maken van het privé-zwembad onder voorwaarde dat u de periode van nachtrust tussen 22.00uur en 08.00uur (en de veiligheidsvoorschriften) respecteert. In het zwembad zijn huisdieren verboden.

10. Volg de voorschriften op van het gemeenschappelike zwembad

Het gemeenschappelijke zwembad heeft geen toezicht. Gebruik ervan is voor uw eigen verantwoordelijkheid!

Het zwembad is in het seizoen dagelijks geopend van 8.00 uur tot zonsondergang 22.00 uur.

Zwemmen is uitsluitend toegestaan in zwemkleding en het is verplicht via het voetbad naar het zwembad te lopen.

Kinderen van 8 jaar of jonger mogen alleen gebruik maken van het zwembad onder begeleiding van een volwassene.

Op het terrein van het zwembad is het niet toegestaan te rennen,  duiken is niet toegestaan; het zwembad is daarvoor niet diep genoeg.

Het gebruik van opblaasbanden of opblaasbedden e.d. in het zwembad is toegestaan, mits andere gebruikers van het zwembad er geen hinder van ondervinden.

Gebruik van handdoeken uit het handdoekenpakket is niet toegestaan op het terrein van het zwembad.

Omwille van de veiligheid is gebruik van glaswerk in en rond het zwembad niet toegestaan.

Ligbedden kunnen niet worden gereserveerd.

Bij het verlaten van het zwembad wordt van u verwacht dat u uw eigendommen meeneemt en geen afval achterlaat, anders dan in de daarvoor bestemde afvalbakken. Klap de door u gebruikte parasol in!

Op het terrein van het zwembad zin huisdieren verboden.

11. Volg de voorschriften op van de tennisbaan

Tennissen is uitsluitend toegestaan in sport/tenniskleding.

De tennisbaan is toegankelijk via het hek met een sleutel, aan de sleutelbos of na te vragen bij de beheerder; het is verboden om onder of over hekken toegang te verkrijgen.

De gebruiksduur is 1 uur om andere gebruikers ook de mogelijkheid te geven om te tennissen.

Reserveringslijst bij de receptie.

De tennisbaan kan gebruikt worden van 8.00 uur tot 22.00 uur.

Bij het verlaten van de tennisbaan wordt van u verwacht, dat u uw eigendommen meeneemt en geen afval achterlaat. Klap de eventueel aanwezige parasol in!

Sluit na uw tennispartij het toegangshek van de tennisbaan af met de daarvoor bestemde sleutel.

De Association Syndicale Libre 'Les Demeures du Luc' en haar Bestuur kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade ontstaan door ongevallen of diefstallen ed. op het Domaine.

In situaties waarin dit reglement niet voorziet kunt u aanwijzingen vragen aan de beheerder.

Wij verzoeken u er zorg voor te dragen dat ieder die met u verblijft in de door u gehuurde villa op de hoogte is van dit reglement.

Wij wensen u een plezierig verblijf toe op Domaine Les Demeures du Luc.